top of page

Competitie

Naast het trainen is het mogelijk voor de jeugdleden om deel te nemen aan twee competities:

    ▪       Jeugdcompetitie  

    ▪       Opstapcompetitie

Beide competities worden elk seizoen in de periode februari tot en met eind mei gespeeld. De thuiswedstrijden worden op zaterdagochtend van 09.00 - 12.00 uur in de Sophiahal te H.I.Ambacht gespeeld en de uitwedstrijden worden door de hele regio ZuidWest Holland gespeeld.

 

De kinderen worden naar leeftijd en sterkte ingedeeld in teams. Elk team bestaat uit minimaal vier spelers. Bij de jeugdcompetitie geldt de regel 2 heren en 2 dames en bij de opstapcompetitie maakt dat niet uit. Een uitzondering is de specifieke jongens- of meisjescompetitie.

Jeugdcompetitie

In de jeugdcompetitie worden de teams in poules verdeeld, op niveau A tot en met H en in leeftijdsgroepen. Er wordt gespeeld in poule verband en er zitten maximaal 8 teams in een poule. Er wordt dus zeven keer thuis en zeven keer uit gespeeld.

Opstapcompetitie

Kinderen die voor het eerst competitie willen spelen, kunnen deelnemen aan de opstapcompetitie. Dit is een competitie waarbij kinderen voor het eerst in aanraking komen met de badminton in wedstrijdvorm. De poules bij de opstapcompetitie zijn veelal kleinschaliger. Het niveau wordt in drie groepen verdeeld, gekoppeld aan leeftijdscategorieën. 

Wil jij ook competitie spelen? Geef het dan aan bij de trainer! Hij gaat samen met de jeugd competitiecoördinator kijken wat er mogelijk is. 

 

Lid worden? 

En wil je graag badminton zelf proberen? Dan kan uiteraard, je bent meer dan welkom. Je kan een racket bij ons lenen, sportschoenen en sportkleding neem je zelf mee. Dan kan je 3x gratis komen trainen en spelen. Om je aan te melden stuur je een mailtje naar bestuur@silvershuttle.nl, dan leggen we een racket met shuttles voor je klaar. Lees meer over lid worden via deze link.

badminton witte achtergrond.jpg
bottom of page